Fekete István nyomában„Fekete István nyomában” címmel – 17 csapat részvételével – 2009. október 7-én rendezik meg azt az emlékversenyt, mely az író kezdő gazdálkodóként eltöltött éveivel foglalkozik: azok helyszínein, Nagymáté és Alsókövesd környékén.

A versenyt – immár a harmadik alkalommal – a Mecseki Erdészeti Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület és az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság összefogásával rendezik meg, az általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára.
A tanulók 3 fős csapatokat alkotnak, majd bejárják a „Fekete István Emlékösvény” 5 kilométeres szakaszát, mely során az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, műveivel kapcsolatban kapnak különböző feladatokat. Lesznek természetismerethez kötődő próbák is: növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések és feladatok. Idén összesen 17 csapat jelentkezett Baranya megye több településéről, de Veszprém megyéből is jönnek versenyzők.

Forrás: ForestPress