vaddisznó lökte fel a gyereketOktóber 8-án reggel vaddisznó sebesített meg egy iskolába tartó kisdiákot Kézdivásárhely határában. A vad a városszéli márványlerakat telephelyérõl szabadult ki (senki nem tudja, hogyan került oda), miközben az elárusító hölgy kinyitotta a kapurácsot. A helyszínen levõ forgalmisták megdöbbenve konstatálták, amint az állat kiront, és elrohan Oroszfalu irányába.

A vaddisznó ily módon történõ felbukkanásának Kalányos Éva tanítónõ is szemtanúja volt, aki munkahelyére, az oroszfalvi iskolába tartott.
— Gyorsan kapcsoltam, hogy a diákjaim éppen most mennek iskolába, mi történik, ha szembemegy velük az a hatalmas állat – mesélte elsõ reakcióját. – Felpattantam a kerékpáromra, és amilyen gyorsan csak tudtam, indultam az iskola felé. Mivel a hidat javítják, kerülnöm kellett, így amire odaértem, az egyik fiúcskámat a földön találtam. Az ijedtségtõl sokkot kapott, csak annyit tudott mondani, hogy hátulról döntötte le a földre „egy nagy fekete állat”, amirõl õ azt hitte, hogy bika.
A tanítónõ azonnal beszaladt a gyerekkel az iskolába, ahol elsõsegélyben részesítette. Sérülést a combközépen fedezett fel, amit az állat valószínûleg az agyarával okozott. A bõr felszakadt, de nem vérzett, fertõtlenítette a sebet, és bekötözte. A 12 éves Csorba Attila aznap még az iskolába maradt, délután a tanítónõ jelezte a szülõknek, vigyék orvoshoz. Mivel a sebet vadállat okozta, a családorvos elküldte a sepsiszentgyörgyi kórházba, ahol ötnapos megfigyelés alatt tartották. Nem lehet tudni, a vaddisznóval mi történt, amilyen rejtélyes módon megjelent, ugyanúgy veszett nyoma is. Az oroszfalviak csak remélik, hogy nem bukkan fel újból.

Forrás: Székelyhírmondó