szarvast lőttek, majd a húst zsákba pakoltákTapolca - Ötven kiló vadhúst találtak a tapolcai kapitányság járőrei szombaton reggel a Sümegi úton egy rutinellenőrzés alkalmával leállított személyautóban.
Az autó vezetője a rendőri intézkedés során végig feszülten viselkedett, ez felkeltette a járőrök gyanúját és átvizsgálták a járművet. A csomagtartóban zöld színű málhazsákban mintegy 50 kilogramm húst találtak.

A férfi nem tudta igazolni a hús eredetét. Az eljárás során megkérdezett vadász és a hatósági állatorvos megállapította, hogy egy nagy testű szarvas húsát rejtette a málhazsák.

A tapolcai férfi elmondta: egy ismeretlennel beszélte meg korábban telefonon, hogy a 84-es főút lesencetomaji kereszteződésébe az ott elrejtett vadhúst elviheti, ha annak ellenértéket leteszi annak helyébe.

Az autó vezetőjét előállították a tapolcai rendőrkapitányságra, ahol végül bevallotta, hogy a vadat két másik társával együtt lőtték le, majd zsigerelték ki.

A három férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: Napló Online