2010-ben új vadászati törvény oroszországban2010. április 1-én lép hatályba Oroszországban az új vadászati törvény. A harmadik, végső meghallgatást követő parlamenti szavazással a nyáron hagyták jóvá Oroszország új vadászati törvényét 

Történelmi jelentőségű lépést tett az orosz parlament, amikor 2009. július 17-én a vadon élő állatok vadászatáról és a vadászati erőforrás megőrzéséről alkotott törvényt.
Oroszország egyetlen korábbi vadászati törvényét még III. Sándor cár írta alá, 1892-ben, amit az 1917. évi orosz forradalmat követően hatálytalanítottak. Azóta Oroszországban a vadászatot egy sor rendelet és törvényszéki határozat szabályozta.

Az új törvény számos cikkelyt tartalmaz a fenntartható vadgazdálkodásról, a vadászati rendelkezések megvalósításához, és a kiegészítő jogszabályok bevezetéséhez szigorúbb törvényi alapokat biztosít. A TRAFFIC (a vadállatok kereskedelmét figyelő hálózat) melegen üdvözölte az új jogi szabályozást, ami, Alekszej Weisman, a szövetségi parlament törvénytervezetet elkészítő munkacsoport  TRAFFIC tagja szerint, a vadgazdálkodás és vadvédelem irányába tett nagy lépést jelent az Orosz Föderációban. Hozzátette, hogy a jogi szabályozásban még megmaradt hiányosságokkal a parlament őszi ülésszaka foglakozik.

Forrás: ForestPress