vaddisznók törték össze a fordotSzékely - Szerda késő este egy Ford haladt a 4-es főúton Berkesz irányába. A Székely-Demecser kereszteződés után pár száz méterrel a jármű elé két vaddisznó szaladt ki.
A második a jármű elejének ütközött. Személyi sérülés nem történt, de a Ford komolyan megrongálódott. A forgalmat a demecseri polgárőrök irányították addig, míg az autómentő felrakta a sérült járművet illetve a vaddisznót a vadásztársaság illetékese elszállította.

A vaddal történt ütközés mindig problémás, mert ahol nincs kitáblázva a vadveszély, ott mind az autós, mind a vadásztársaság saját kárát viseli, lévén a vad uratlan jószág. Ahol tábla figyelmeztet a vadveszélyre, ott az összes felmerülő kárt az autós viselheti.

Ebben az esetben a vad kb. 150 kg-os volt, a kocsiban a vezetőn kívül ketten utaztak még, köztük egy gyerek, ilyen ütközés nyomán akár súlyos következménye is lehet a balesetnek, ezért tanácsos ott, ahol szántó, és erdő között halad az út, a nap minden szakában nagyon óvatosan közlekedni, mert az útra szökkenő őz, vagy a kifutó vaddisznó láttán fékezéssel már nem kerülhető el az ütközés.

Forrás: MON