polgári értékrend része lesz a vadászatNagyobb részvételt akarnak a közéletben, a vadászatot polgári értékrendhez tartozónak szeretnék elismertetni- áll egyebek közt a vadászkamara új programjában.
Megújulást hirdetett az országos vadászkamara és Bács-Kiskun megyei szervezete. A változások egyik fontos feltételének nevezik a jogi személyeket, elsősorban a vadásztársaságokat tömörítő vadászszövetséggel való együttműködés megerősítését.

Például közösen hoznának létre vadgazdálkodási alapítványt a vadászati és vadgazdálkodási feladatok támogatására. Megkülönböztetett figyelemmel akar foglalkozni a kamara a hivatásos vadászok helyzetével, problémáival ezért már létre is hozták a hivatásosok szakmai bizottságát-tájékoztatta a vadászkamarai küldötteket a napokban a megyei területi szervezet októberben megválasztott új elnöke.

Dr. Mészáros Attila kitért arra is, hogy jóval aktívabban akarnak részt venni a közéletben, a vadászatot polgári értékrendhez tartozónak akarják elismertetni. Ennek érdekében a vadászati szakmai rendezvényeken túl, tovább színesítik a megyei vadásznap programjait.
Elhangzott: az új vezetőség egyszerűsíteni akarja a kamarai munkaszervezetet, az eddigiekhez képest jobban kívánja támogatnia vadászatot, illetve a vadászati rendezvényeket. Az októberi tisztújításon is nyílvánvaló volt, hogy a küldötteknek is tetszenek ezek az elképzelések, mert a tisztségekre azokat választották meg, akik hangoztatták a kamara érdekérvényesítő tevékenységének erősítését a megyei vadásztársadalom javára.

A küldöttek utóbbi találkozóján megtették ez irányba az első lépés: aláírta a vezetőség a sokat hangoztatott együttműködésről a szerződést a megyei vadászszövetséggel és a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatallal.

Forrás: BAON