fegyvert, lőszert foglalt le a rendőrség egy vadásztólEngedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket foglaltak le egy salgótarjáni vadásznál, akihez azért vonult ki a rendőrség, mert a férfi ittasan azzal fenyegette a nevelt fiát, hogy megöli – erősítette meg az MTI információját csütörtökön a rendőrség.
A vasárnap éjszaka történt esetről Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az 59 éves férfi a késő délutáni órákban italozott, majd hangos szóváltásba keveredett családtagjaival; 35 éves nevelt fiát egy gáz-riasztópisztollyal és egy házilag készített fegyverrel fenyegette. Az utóbbi, 0.22 kaliberű, hatósági bejegyzés nélküli fegyver tartására az elkövetőnek nem volt engedélye – közölte a szóvivő.

A házkutatás során a nyomozók 40, különféle típusú lőszert és két, házi készítésű fegyvercsövet is lefoglaltak, a férfi az ezekhez szükséges hatósági engedélyekkel sem rendelkezett – tette hozzá. A vadász ellen lőszerrel és lőfegyverrel való többrendbeli visszaélés miatt indítottak eljárást.

Forrás: MTI