halállal végződött az erdőírtásEgyiküknek sem volt fakitermelői szakképesítése.
Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség egy rendőr ellen, akinek hibájából favágás közben meghalt egy munkás.       

A vádlott, egy harmincöt éves rendőr zászlós idén februárban szóban megállapodott egy cég üzemvezetőjével, hogy elvégzi a Berzence és a határátkelő közti szakaszon szükséges favágási, erdőtisztítási feladatokat. Ám sem ő, sem ismerőse nem rendelkezett fakitermelői szakképesítéssel.
Február 23-án egy 23 méter magas nyárfa kidöntését kezdték meg. A kötelező előírás ellenérre védőfelszerelést nem használtak. A vádlott megkezdte a fa kivágását, azonban a fűrész beszorult a vágatba. Ketten próbálták kihúzni, de nem sikerült. Ezért a fa törzsére drótkötelet erősítettek, melynek másik végét a vádlott MTZ munkagépéhez rögzítették. A vádlott traktorral húzni kezdte a fát, a sértett ott maradt, hogy kihúzza a fűrészt. Ezután a vádlott nem várta meg, hogy a sértett biztonságosan elhagyja a helyszínt, elmenjen a fa közeléből, ismét meghúzta a traktorral a fát, amely ekkor már megdőlt, és rázuhant a sértettre. A baleset következtében a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

Forrás: Somogyi Hírlap