vadász napló bemutató megnyitóA vadász élményeket gyűjt, amelyeket naplójában megőrizhet
- mondta el kedd délután a Németh László Városi Könyvtárban Vadásznaplójának bemutatóján a szerkesztő, dr. Ignácz Magdolna. A naplóban most még csak a vadász-festők alkotta illusztrációk találhatók, így mindenki saját élményeivel töltheti meg azt - mondta el a napló megalkotója, aki maga is vadász, vadgazdálkodási mérnök és festő is egy személyben.


A kötet illusztrálására felkért művészek alkotásaiból kiállítás nyíílt a könyvtár előterében, ahol Vásárhelytől Sopronig az ország számos pontjáról érketett vadász-festők állították ki műveiket.

A kiállításon láthatók Bihari Ilona, Dedinszki Márta, Frank Tamás, Holler László, dr. Ignácz Magdolna, Iván István, Mrics Attila, Mráz János, Simon Ferenc és dr. Soós László alkotásai.

A kiállítást megnyitó Hegyes Zoltán, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád megyei Teróületi Szervezetének és a megyei vadásszövetség elnöke kijelentette: a napóban olyan, személyes pillanatok is megörökíthetők, amelyre a technika nem képes, ezáltal az élmények maradandóságát is biztosítja az igényes kiadvány.

Forrás: Promenad

 

Meghallgatom a dr. Ignácz Magdolnával készült interjút!