kispuskát és lőszert foglalt le a rendőrségCsanádpalota - Egy 22-es hangtompítóval ellátót kispuskát és a hozzá tartozó lőszereket foglaltak le a Makói Rendőrkapitányság Pitvarosi Rendőrőrsének munkatársai tegnap délután egy csanádpalotai kocsmában. Az akár emberi élet kioltására is alkalmas fegyver tulajdonosa ellen a rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett.
Lakossági bejelentés alapján igazoltattak egy 30 éves helybeli férfit a járőrök tegnap délután a kocsmában. A ruházatátvizsgálás során 33 db éles lőszer került elő. Ezután a kocsma raktárhelyiségében megtalálták a rendőrök a hangtompítóval ellátót 22-es kispuskát is. A férfi azt mondta, hogy csak saját szórakoztatására vette a fegyvert és tárgyakra lőtt vele néhányszor.

Mivel a gyanúsított fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezik, ezért a Makói Rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntette miatt büntetőeljárást indított ellene. A rendőrség vizsgálja, hogy a fegyverrel követtek-e el bűncselekményt korábban - tudta meg a delmagyar.hu.

Forrás: Délmagyar