Benedek Fülöp tagadja a vádakatBenedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgató-helyettese nem tud arról, hogy ellene bármilyen ügyben vizsgálat folyna a székesfehérvári nyomozó ügyészségen, és visszautasítja a Magyar Nemzetben a személyét ért vádakat.
A napilap azt írta: Benedek Fülöppel összefüggésben újabb vizsgálódásba kezdett az ügyészség, a még ismeretlen tettes ellen zajló nyomozás azért indult, mert a gyanú szerint az agrártárca volt államtitkára a vesztegetés bűntettét is elkövette. Az MNV Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a szóban forgó ügyben helyesbítést kért a Magyar Nemzettől. Amennyiben erre az újság nem hajlandó, akkor élni kíván az idevonatkozó legszigorúbb jogi eljárásokkal - tette hozzá Benedek Fülöp.

A Magyar Nemzet cikke szerint Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte: a Benedek Fülöp és társai ellen a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségen lezajlott büntetőeljárásban a nyomozó hatósághoz egy ismeretlen személy új bejelentést tett. Illetékességi okok miatt az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást vesztegetés bűntettének gyanúja miatt – írta az agrárhaszon.hu. A Magyar Nemzet értesülései szerint az állami kézben lévő Concordia Közraktárak Zrt. hétszázezer forinttal járult hozzá az agrártárca egyik államtitkárának - feltételezhetően Benedek Fülöpnek - 2007-ben megrendezett vadászatához.

Benedek Fülöp az említett vadászatról közölte: amikor az 2007-ben felvetődött egy bejelentés kapcsán, a Concordia Közraktárak Zrt. igazgatósága és felügyelő bizottsága is kivizsgálta az ügyet, a bejelentő egy 700 ezer forintos számlát is kifogásolt. Benedek Fülöp kiemelte: a szóban forgó vadászaton nem vett részt és azt nem is szervezte. Ezen a vadászaton - Benedek Fülöp tudomása szerint - részt vett ugyan az FVM egyik vezető tisztségviselője magánemberként, de az nem ő volt - szögezte le. Ezt állapította meg az akkor lefolytatott vizsgálat is - tudatta. Benedek Fülöp rögzítette: a 700 ezer forintos számla nem létezik, hozzátéve, hogy ezzel az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti.

Forrás: Szabadföld