ipolyerdő társas vadászatSzécsény | Szép eredményt hozott az Ipoly Erdő Zrt. Szécsényi Erdészetének litkei vadászterületén nemrégiben megtartott társas vaddisznóvadászat: a napi három hajtásban – húsz német, osztrák és svájci vendég részvételével – összesen 52 vaddisznó és két róka került terítékre.
– Az első, pénteki napon még kiváló volt az időjárás és a gondos előkészítő munka is meghozta eredményét – mondta el portálunknak Bajnai Csaba, a szécsényi erdészet kezelésében lévő Litke, Nógrádszakál területen rendezett vadászat vezetője.

– Húsz hajtó és 20-25 kutya közreműködésével az első vadásznapon egy róka és 39 vaddisznó került puskavégre, így pénteken este öt kan, hét koca, kilenc süldő és 18 malac feküdt terítéken. A második napon, szombaton azonban leszállt a köd, jelentősen rontva a látásviszonyokat, így már csak 13 vaddisznót sikerült elejteni. A szervezők a vadászat után méltó helyszínen, a szécsényi kastélymúzeum parkjában készítették el a terítéket, az elejtett vad ravatalát.

A puskavégre került vad tiszteletére vadászkürt szólt, a fenyőgallyakkal kerített teríték négy sarkán pedig fáklyák fénye világított a szécsényi éjszakában.

Forrás: Nport