orvvadász lőtt ki két szarvastOrrvadászat alapos gyanújával indult eljárás egy aradi vadász ellen, aki minden bizonnyal lelőtt két gímszarvast a megyei Németszentpéter település környékén.
Az Arad Megyei Csendőrség munkatársai a Maros-völgye Természetvédelmi Park, illetve a nagyváradi vadászati felügyelőség képviselőinek az együttműködésével állítottak meg egy traktort, melynek az utánfutójában két lőtt vadat fedeztek fel.

A vizsgálatokból kiderült, az aradi 40 éves G. S. december 21-én este fél 9 körül a németszentpéteri vadászterületen 300 Winchester Magnum puskájával elejtett két, 50 és 120 kg közötti szarvast. A vadásznak nem volt kiváltva érvényes vadászengedélye, másrészt pedig vadásztilalom alatt lőtt az állatokra. A két szarvas tetemét C. Vasile és L. Attila németszentpéteri férfiak segítségével tették fel a traktorra, majd szállították volna tovább.
A csendőrök a vadakat a megyei állategészségügyi igazgatósághoz vitték, becslések szerint az orvvadász körülbelül 11 000 eurós kárt okozott tettével.

Forrás: Nyugati Jelen