apróvad teríték társasvadászatonA Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya megkezdte a társas vadászatok ellenőrzését, mivel ezen összejövetelek alkalmával a legnagyobb a balesetveszély – közölte a rendőrség szerdán.
A kapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban ugyan nem volt vadászbaleset, de ettől függetlenül törekednek arra, hogy felhívják a figyelmet az egyéni és a társas vadászatokon betartandó előírásokra, szabályokra – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: decemberben már két alkalommal, két vadásztársaság apróvadas hajtóvadászatán jelentek meg a járőrök, hogy ellenőrizzék a szabályok betartását. Az első 8, míg a második vadászat 16 résztvevőt vonzott. A járőrök a vadászatot megelőzően a résztvevők okmányait – az egészségügyi alkalmasság érvényességi idejét, a fegyverek műszaki érvényességét –, valamint az érvényes vadászjegy és az egyéni lőjegyzék meglétét vizsgálták. A vadászok a kalapjukon viselték a láthatósági szalagot, némelyik kutyán pedig láthatósági nyakörv volt.

A rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét arra, hogy a vadászat során szigorúan ügyeljenek a megjelölt, tiltott lőirányokra és távolságokra, hiszen a rendelkezések a saját védelmüket, illetve társaik védelmét szolgálják. Egyetlen vad sem ér annyit, hogy annak elejtése során bármelyik vadász testi épségét, egészségét veszélyeztessék.

Forrás: MTI