a vaddisznóállomány túlszaporodott, kötelező vadászniEgész Európában, így Magyarországon is túlszaporodott a vaddisznóállomány, az áradások és a belvizek miatt csökkent az apróvadak száma, a gímszarvasok viszont szépen fejlődtek, de összességében jó idényt kezdhetnek a magyarországi vadászok - mondta a zalai vadászati évadnyitó szombati rendezvényén Zalaegerszegen az Országos Magyar Vadászkamara elnöke.

Feiszt Ottó megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy 1991-ben először Zalában rendeztek vadászati ünnepet, amely mára országosan elterjedtté vált. A rendezvénnyel az a céljuk, hogy a civilek számára a hivatásos és sportvadászok, valamint a vadgazdálkodók megmutathassák, mit is kell tenniük egész évben az eredményes vadászati szezon érdekében.

Hozzátette, hogy az orvvadászat erősödése veszélyezteti a gímszarvas állományt, a túl sok vaddisznót pedig szinte már kötelességszerűen kell vadászni. Összességében azonban biztató lehet a szezonkezdés, ha a remények szerint lesz elég külföldi és hazai vendégvadász is.

Forrás: MTI