tiltakozás a vadászat ellenMár százezernél is többen írták alá a vadászat betiltásáról szóló petíciót Olaszországban, többek közt az állatszeretetéről ismert Michela Brambilla turizmusért felelős miniszter - számolt be az olasz sajtó vasárnap.
Az állatok megóvását szorgalmazó kezdeményezés mögött a miniszter mellett a szintén jól ismert onkológus, Umberto Veronesi áll. A kiáltványban Lev Tolsztoj szavait idézve szállnak síkra a vadászat ellen.

A Corriere della Sera című napilap vasárnapi számában nyilatkozó Michela Brambilla bejelentette, változtatásokat eszközölnek a vadászatot szabályozó 1992-es törvényen.

A jelenleg érvényben lévő jogszabály szerint a vadászok akár száz méterre is megközelítheti az otthonokat, üzemeket és irodákat. "Hihetetlen, hogy beléphetnek a birtokodra, és szabadon lövöldözhetnek" - hangoztatta Brambilla, megjegyezve, ez akár azt is jelentheti, hogy a kisgyerek sincsenek biztonságban.

Velencében szombaton nagy számban gyűltek össze állatvédők, hogy a vadászat betiltását követeljék. A szervezők szerint az olaszok 80 százaléka támogatja véleményüket.

Rámutattak a vadászat biztonsági veszélyeire is: 2009 szeptember 2. és 2010 január 31. közötti idényben 23 vadász halt meg, 53 szenvedett sebesülést vadászbalesetben. A vadászat miatt egy "civil" is életét vesztette, 18 pedig megsebesült.

Forrás: MTI