megint tilosban járt Stohl András?BUDAPEST — Fegyvertartási engedély nélkül is vadászik Stohl András (43)? Információink szerint ugyanis nemrég egy szarvasbikát ejtett a Jászai Mari-díjas színész.
Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, májusi súlyos közúti balesete után – amelyben ittasan és kábítószer hatása alatt két autóval karambolozott – visszavonták Buci fegyvertartási engedélyét. Egyben a hatóság arra kötelezte, hogy a tartási engedélyébe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartozó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le, a nála tartott házkutatás során el is vittek fegyvereket a házából. Azonban információink szerint a tiltások ellenére is újra fegyvert ragadott a színész.

– Stohl Andrást a Magyar Nemzeti Színház nyílt napjára egy terepjáróval hozták, amiből vadászruhában szállt ki, és gyorsan besietett az épületbe – mesélte egyik olvasónk, akinek bejelentésére a Blikk nyomozásba kezdett, vajon miért is volt Bucin vadászruha. Végül egy bakonyi kis településen kaptuk meg a választ.

Informátorunk szerint a színész barátjával együtt vadászott a Zirc melletti erdőkben.

– A szarvasbőgésre érkezett a színész a faluba a hét végén, ahonnan végül nem is kellett üres kézzel hazatérnie. Vasárnap reggel sikerült leterítenie egy szép nagy bikát – mesélte informátorunk, aki szerint 600-800 ezer forintot is érhet a lelőtt szarvasbika trófeája. De hogy is vadászhatott engedély nélkül a színész? – Ilyenkor az a trükk, hogy egy ismerős vadász nevét jegyzik be a vadászkönyvbe, mintha ő lőtte volna le a bikát. Így írásos nyoma nem marad a szabálytalanságnak. Persze ilyenkor a területhez tartozó vadásztársaságnak is szemet kell hunynia a dolog felett, ez pedig újabb százezrekbe kerülhetett a színésznek – vélte egy neve elhallgatását kérő vadász.

De nemcsak a pénzébe kerülhet ezúttal Stohlnak a trófea, ha bebizonyosodik, hogy engedély nélkül újra fegyvert fogott, akár börtönbe is kerülhet. És ezúttal a barátját is magával viheti a rács mögé.

– Ha valaki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül megszerez vagy tart, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha pedig valaki engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedélylyel nem rendelkezőnek átadja, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott az ORFK szóvivői irodája.

Stohl András megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: Blikk