mentőakcióba torkollott a vaddisznó vadászatKét cseh férfi vadászatra ment vasárnap, de a könnyűnek indult kalandból végül csaknem rémálom, és mentőakció lett - közölte kedden a cseh média.
Két cseh férfi vadászatra ment vasárnap, de a könnyűnek indult kalandból végül csaknem rémálom, és mentőakció lett - közölte kedden a cseh média. A két férfi a Prágától 90 kilométerre, északnyugatra lévő Turnov környékén, a "cseh paradicsom" néven ismert régióban lőtt egy vaddisznót, de a megölt állat teteme legurult egy lejtőn, és belesett a Jizera folyóba.

A két férfi nem hagyta ennyiben a dolgot. Hazamentek, majd vízitúrára alkalmas öltözékben és egy kenuval tértek vissza, hogy a folyóban elkapják a trófeát. A kenu azonban elsüllyedt, a lapátokat pedig elsodorta a folyó, ők pedig a vízbe kerültek. Végül fel tudtak kapaszkodni egy domboldalra, és nem tudni hogyan, sikerült segítséget kérniük a helyi tűzoltóságtól.
A tűzoltók motorcsónakja azonban, amelyet a megmentésükre küldtek, lerobbant, a motor felmondta a szolgálatot. Mivel felfelé kellett tartaniuk, a tűzoltóknak kemény erőfeszítésükbe került, hogy az árral szemben evezzenek. Emiatt a csurom vizes vadászok végül csaknem másfél órát fagyoskodtak, mire elérték őket a tűzoltók, akik a helyszínen ellátták forró itallal, és pokrócokkal a bajba jutott két embert.
A cseh Nova tv beszámolója szerint az esetet úgy is lehet jellemezni, hogy sok hűhó semmiért. A drámai kaland oka, a lelőtt vaddisznó teteme ugyanis eltűnt, a folyó elvitte.

Forrás: FH