etetik a vadakatMegyei körkép - Hiába a téli holtidény, a Veszprém Megyei Vadászkamaránál zajlik az élet. Már elkezdték a vadászjegyek kiadását, készülnek a hétvégi vadászbálra, a tavaszi rendezvényeikre.

Eseménnyel zárták az évet, és az új is munkával kezdődött a Veszprém Megyei Vadászkamaránál, tájékoztatott Pap Gyula elnök. 2010 pszichológiai vizsgákkal zárult, de az új vadászok vizsgáztatása is az év utolsó napjaira maradt. Január elején azonnal megkezdték a 2011-re szóló vadászjegyek kiadását, amivel február első felében szeretnének végezni.

Nem kis munkáról van szó, hiszen megyénkben 2300 vadász van, ezek mindegyikét regisztrálják, jelezte az elnök. Valamit jól csinálhatnak, hiszen a kötelező vadászkamarai tagságot ugyan eltörölték, megyénkben mégis százszázalékos a szervezettség. A fentiek mellett szervezik a hagyományos megyei vadászbáljukat, amelyet ezúttal január 22-én tartanak Veszprémben. Erre minden évben készül a vadásztársadalom, sőt a civilek is, az idei rendezvény immár a 13. lesz a sorban. Február végén, március elején tartják a kamarai küldöttértekezletüket, ahol értékelik az elmúlt év eseményeit, leltárt készítenek az elvégzett feladatokról, és megbeszélik a jövőbeni tennivalóikat.

Pap Gyula a közeljövőről szólva elmondta, az biztos, hogy folytatják a nagysikerű Vadászkamarai esték rendezvény sorozatukat. Szeretnének egy szakmai fórumot is tető alá hozni, ahol a vadkárral, kárbecsléssel kapcsolatos problémákat járnák körbe. Ez nagy horderejű rendezvény lesz, amelyre vadászokat, földtulajdonosokat, vadkárbecslőket várnak majd.

Ma már élesebben működik a vadászkamara honlapja, ahol naprakész információkkal segítik a vadászok mindennapjait, de a civil érdeklődők számára is szolgálnak érdekességekkel.

A tavaszi pápai agrárexpó elmaradhatatlan résztvevője a vadászkamara, ezen most sem változtatnak. Itt minden évben közönségcsalogató eseményekkel rukkolnak elő. Már szintén szóba került a Veszprém Megyei Vadásznap szervezése, amelyet idén a HM Verga Zrt.-vel közösen hoznak tető alá.

Forrás: Napló Online / Fotó: Gáspár Gábor