vadászbálZalaegerszeg - 19. alkalommal rendeztek vadászbált Zalaegerszegen. Zalában különleges hagyománya van a vadászatnak. A megyei szinten 3000 tagot számláló egyesület célja, hogy az érdekvédelmi feladatok ellátása mellett minél szélesebb körben népszerűsítsék a több évezredes hagyományokat.
Hagyományosan kürtszóval köszöntötték a vadászokat a 19. vadászbálon. Az 1990-ben létrejött Zala Megyei egyesületnek mára 3000 tagja van. Így minden 10. család érintett a vadászatban.

- Az ország erdőterületének 18-20 % -a Zalában van. Komoly erdészeti és vadászati hagyományaink vannak, a vadászbál is ezek közé tartozik. A vadászat azért is fontos a számunkra, mert gazdaságfejlesztő erővel bír. A külföldi vadászok fellendítik a turizmust, ezáltal pedig a város is gazdagodik- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

A bálon köszöntőt mondott Pálinkás Róbert, akit tavaly novemberben választottak a Zala Megyei Vadászszövetség élére.

- A vadászati egyesületnek érdekvédelmi feladata van. Az idei évben a vadászati törvény és a fegyver törvény és egyéb jogszabály módosítások előkészítése a feladatunk- hangsúlyozta Pálinkás Róbert, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke.

A szövetség célja, hogy növeljék a vadászat társadalmi elismertségét. Így idén több iskolában vetélkedőkkel, játékos programokkal szeretnék közelebb vinni a gyerekekhez a természetet és a vadászat hagyományait. A jó hangulatú bált a Gála táncegyüttes műsora színesítette.

Forrás: ZTV Híradó