báloztak a vadászok jászberénybenEgy jó hangulatú este erejéig a környék vadászai fegyverük helyett feleségük és a vadászbarátok társaságát választották. Közel 130 résztvevővel rendezték meg az idei Vadászbált Jászberényben az Ifjúsági Házban február 26-án.

A helyi vadásztársaság évről évre megrendezi a vadászati szezon január végi zárása után immáron hagyományosnak mondható vadászbálját. Az évek során a rendszeres résztvevőkből már kialakult egy egyébként is összeszokott társaság, akik vendégeikkel, családtagjaikkal érkeznek erre az estére, hogy közös ünnepléssel zárják az idény végét.

A szervezők - a vadásztársaság vezetősége -, mint minden évben, úgy idén is hívtak különleges vendéget, aki megjelenésével emelni tudja az est fényét. Ezúttal választásuk a Csáki Kálmán vezette Abonyi Kürt Együttesre esett, akik miután eljátszották a vadász himnuszt, repertoárjuk további darabjaival szórakoztatták a báli tömeget, elejét véve ezzel is a puskaporos hangulat kialakulásának.

A fácánleves elengedhetetlen részét képezi a vadászbálokon felszolgált menünek, melyet ezúttal vaddisznó pörkölt és sültes tál egészített ki. Éjfélkor a szokásokhoz híven azok, akik a felejthetetlen desszert után újfent megéheztek svédasztalos megoldással élve falatozhattak a székely káposztából és a sültes tálból. Akik a tombolasorsoláson nem jártak szerencsével és a kisorsolt vadászati eszközök nélkül, üres kézzel távoztak, legalább a gyomrukat biztosan teletömhették Bobák Viktorék kiváló konyhájának köszönhetően.

Ha bánatuk még így sem múlt volna, a hajnali fél ötig tartó zenés-táncos mulatozás során nemcsak a fajsúlyos vacsora szolgáltatta kalóriáktól, de a rosszkedv utolsó csírájától is megszabadultak vadászaink. A tombolasorsolás fődíjának nyertese pedig egy őzbak kilövési lehetőségének birtokában hajthatta álomra fejét.

Fotók itt láthatóak!

Forrás: Tutihír