természetvédelmi felhívásA felhívást közreadó szervezetek tevékenysége meghatározóan a természeti környezethez kötődik, ezért valamennyien alapvető feladatuknak tartják a természet védelmét és értékeinek megóvását. A szervezetek és tagjaik, szimpatizánsaik hosszú évek során rendszeresen végzik a természetvédő munkájukat.

A tavalyi évben tevékenységüket összehangolták és egységesen április hónapra hirdették meg környezetvédelmi akcióikat.

A hét szervezet a –Magyar Cserkészszövetség, Magyar Turista Egyesület, Magyar Országos Horgász Szövetség, Országos Erdészeti Egyesület, Országos Magyar Vadászkamara, Országos Magyar Vadászati Védegylet, Vadászati Kulturális Egyesület, Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyi Államtitkárság - a 2011. évben közösen egyeztetve hirdeti meg ismét április hónapra a természeti környezet megóvását szolgáló közösségi munkákat.

Ezen belül április 9-10-én lesz a vadászok, és április 16-án lesz a horgászok országos környezetvédelmi napja.

A szervezők felhívják tagjaikat és az akciókhoz csatlakozókat, hogy közösen tisztítsuk meg tegyük rendbe természeti környezetünket, erdeinket, mezőinket, a vizeinket és partjait, a turista útjainkat.

A munkában számítunk a természetért tenni akaró társadalmunk valamennyi felnőtt és ifjú tagjára is. Kérjük az erdészek, vadászok, horgászok, cserkészek, turisták, ifjúsági vezetők, pedagógusok, természetjárók, természetvédők munkáját, segítő készségét.

Céljaink elérése érdekében számítunk az országos és helyi médiák támogatására.

" Az ész az embernek nem azért adatott, hogy a természet felett uralkodjék, hanem, hogy azt követni s annak engedelmeskedni tanuljon"

Eötvös József


Magyar Turista Egyesület

Magyar Cserkészszövetség

Magyar Országos Horgász Szövetség

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Magyar Vadászati Védegylet

Országos Magyar Vadászkamara

Vadászati Kulturális Egyesület

Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyi Államtitkárság