sörétes vadászpuskával támadt a szomszédraSörétes vadászpuskával támadt rá szomszédaira egy férfi Dunakilitin. A támadás során két lövés is dördült, de csak a fegyveres sérült meg - értesült a HavariaPress.

Az eset még szombaton este történt a Győr-Moson-Sopron megyei községben. Az 58 éves férfi ittas állapotban vette magához engedéllyel tartott sörétes puskáját, majd a fegyverrel átment a szomszédjához. Ott szétlőtte a teraszajtót, majd behatolt a házba. Eközben - a törött üveggel - súlyosan megsebesítette magát.

Odabent senkit nem talált, ezért vérző lábbal a kert hátsó része felé indult, miután észrevette, hogy szomszédai az ottani melléképületnél vannak. Rájuk rontott, azzal fenyegette őket, hogy végez velük. A megfenyegetett emberek bemenekültek a melléképületbe, ám a fegyveres férfi utánuk ment. Odabent aztán - dulakodást követően - lefegyverezték a támadót. Eközben dördült el a második lövés, mely senkit nem talált el.

A rendőrök elfogták a fegyveres támadót. A házkutatás során hét lőfegyvert találtak nála, valamint tízezernél is több lőszer került elő. Kihallgatásán a férfi részben beismerő vallomást tett, de azt tagadta, hogy meg akarta ölni szomszédait. A Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérletével gyanúsította meg a férfit, akit őrizetbe vettek, s kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Forrás: Havariapress