semjén zsoltNaponta többször kap fenyegető telefonhívásokat az a természetvédő, aki másfél hete nyílt levélben kérte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökét, hogy ne akarjon vadászhatóvá tenni védett állatfajtákat.
A levél írója, Gera Pál tudni véli, hogy Semjén Zsolt követelésére elbocsátották a Vidékfejlesztési Minisztérium egyik munkatársát. A Független Hírügynökség információja szerint a tárcánál valóban történtek intézkedések a miniszterelnök-helyettes szándékának kiszivárgása miatt.
Gera Pál a Független Hírügynökségnek elmondta: a rejtett számról érkező telefonhívásokat kivétel nélkül férfiak indították. Nem kívánnak beszélgetni, csupán közlik vele, "ne feszítse tovább a húrt, ha jót akar", "közel az idő ahhoz, amikor alaposan megüti a bokáját", illetve "közel az igazság napja", majd bontják a vonalat. A környezetvédő egyelőre nem kíván feljelentést tenni, bízik abban, hogy a nyilvánosság védelmet jelent számára.

Gera Pál vasárnap ismét nyílt levelet írt Semjén Zsoltnak, amelyben egyebek közt felteszi azt a kérdést is, hogy igaz-e az a szóbeszéd, miszerint a miniszterelnök-helyettes követelésére egy évtizedek óta a minisztériumban dolgozó, nagyon nagy szakmai megbecsülésnek örvendő munkatársat elbocsátottak, magyarán: kirúgtak", mert Semjén szerint ő juttatta el a sajtóhoz azt a levelet, amelyből kiderül a védett fajokkal kapcsolatos szándéka. A Független Hírügynökség megkereste az ügyben a Vidékfejlesztési Minisztériumot, amely hétfőre ígért választ. Az eddigi információk szerint egyébként valóban történtek intézkedések a tárcánál az említett ügyben.
Gera Pál vasárnapi nyílt levelében megismétli, hogy elsősorban tisztességes szakmai párbeszédet, korrekt vitát szeretne kérni a vadászati témában Semjén Zsolttól, "lehetőleg fenyegetettség és kirúgatás veszélye nélkül".

Április 8-án került nyilvánosságra az a levél, amelyet Semjén Zsolt még január 18-án az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként írt a vidékfejlesztési miniszternek. Ebben a miniszterelnök-helyettes azt javasolta, hogy egészítsék ki az itthon vadászható vadfajok listáját. Semjén Zsolt például vadászhatóvá tenné az erdei szalonkát, a nyári és kanadai ludat, a barátrécét, a menyétet és a nyusztot. A javasolt fajok mind védettek. 

Forrás: FH