sikeres vadászkonferenciaSzombaton délután jókedvvel és nótával folytatódott az egész napos Vadászok és Földtulajdonosok Majálisa rendezvénye. A gyönyörű környezetben megrendezett program kavalkádra nagyon sokan kilátogattak a Hódagro Zrt Pihenőparkjába, a Kovács Tanyára.

Az előre jelzettnél kicsit tovább húzódtak a szakmai programok szombaton, de ezt sem a vadászok sem a földtulajdonosok nem bánták. Szabó Lajos házigazda, a Hódagro Zrt Vadásztársaság elnöke elmondta, a fórum végén elfogadtak egy hét pontból álló irányelvet adó programot, amely mentén képzelnék el országosan az apróvad gazdálkodás jövőjét. A megjelent 12 vadásztársaság képviselői mind elismeréssel szóltak a nap szakmai részéről is, hiszen hiánypótló a rendezvény, eddig nem nagyon voltak hasonló rendezvények. Szabó Lajos hozzátette, reméli hagyományteremtésről van szó, de a rendezés lehetőségét remélhetőleg, más vadásztársaságok is „átveszik” a jövőben.

A forró nyárelői nap sok „nem szakmabelit” is kicsalogatott a pihenőparkba. Ők sem csalódtak, hiszen egész nap látványos programokat tekinthettek meg. Sokan csodálattal adóztak a vadászkutya bemutatón felvonult ebeknek és gazdáiknak, hiszen az is kiderült, milyen nehéz dolog megfelelően idomítani és kezelni a jószágokat. Hasonlóan nagy érdeklődés övezte solymászbemutatót, ahol ugyan sólyom nem volt, de volt egy Észak-Afrikában őshonos héja, ami bámulatos dolgokat művelt gazdája segítségével.

Az airsoft bemutatón fiatalok és játékos felnőttek bújhattak kicsit a kommandósok bőrébe, és lőhettek igen érdekes, de komoly „fegyverekkel”. Mindeközben a színpadon szólt a muzsika, előbb Labozár Antal és zenekara, majd a szegedi Green6 zenekar húzta a talpalávalót. Éhen és szomjan sem maradt senki, hiszen a legtöbb helyen halmokban állt a grillen sült őz pecsenye, vagy a vadpörkölt.

További fotók itt!

Forrás: Promenád