vadászbalesetMáig nincs gyanúsítottja a hétvégi teklafalui tragikus kimenetelű vadászbalesetnek, a rendőrség nyomoz, és a vadászati szakhatóság is vizsgálódik. Úgy tudjuk: a hajtót megelőzően egy kutyát is lelőttek, mégsem vetettek véget a vadászatnak.

Zsobrák Pétertől, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: továbbra sincs gyanúsítottja a vasárnap Teklafalu mellett történt tragikus kimenetelű vadászbalesetnek. A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A rendőrök tanúkat hallgattak meg és szakértőket is bevontak a körülmények tisztázásába. A feltételezések szerint a baleset a foglalkozási szabályok megsértése miatt következhetett be. Vizsgálódik a Baranya Megyei Kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága vadászati és halászati osztálya is az ügyben, ám eredményről egyelőre ők sem tudtak beszámolni.

A baleset vasárnap délelőtt történt a baranyai Teklafalu közelében, információink szerint egy helybéli nyugdíjas rendőr lőtte le szintén itt élt társát sörétes puskával. A tragikus balesetet megelőzően az egyik vadász kutyáját is lelőtték tévedésből, ismereteink szerint a vadászatot már ekkor meg kellett volna szakítani.

Forrás: Stop