vadászpuskával lett öngyilkosFejbelőtte magát egy férfi (A. István) Dunaszentgyörgyön- tudta meg a Paksi-Hírhatár nem hivatalos forrásból.

A férfire- akinek korábban bevonták a jogosítványát- sofőrje talált rá hétfőn hajnalban amikor ment érte, hogy munkába vigye. A paksi érdekeltségű vállakozó közel három éve, válása után költözött a településre-tudtuk meg a szomszédoktól, akik jóravaló, rendkívül dolgos, de nagyon magányos embernek ismerték meg A. Istvánt. Annak ellenére is, hogy elmondásuk szerint három gyermeke és több unokája is volt. Az elmúlt egy hétben feltűnően zaklatottnak látták, sőt a nyitott fürdőszoba ablakán keresztül gyakran hallották hangos zokogását is. Arra már sajnos nem volt lehetőségük, hogy megkérdezzék mi bántja, mert mire megtehették volna, a korábban gyakran vadászó férfi egy vadászfegyverrel véget vetett az életének.

Az öngyilkosságok megelőzésében legtöbben a háziorvosok felelősségét emlegetik. De nem elhanyagolható a környezet (munkatársak, szomszédok) szerepe sem. A háziorvosoknak megtanítják a depresszió korai tüneteinek felismerését, de ennek nincs érzékelhető hatása az élet elleni cselekmények számára. Hazánkban még nem indult országos program az öngyilkosságok megelőzésére.

Forrás: Váci Online