továbbképzik a mezőőröketA Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága felügyeli a mezőőri szolgálatok és tagjaik munkáját, továbbá megszervezi a továbbképzésüket, a leendő őröknek pedig a tanfolyamot és a vizsgát is.
Akik nem rendelkeznek ilyen képzettséggel, de szeretnék megszerezni, hogy a későbbiekben ebben a munkakörben tudjanak elhelyezkedni, június végén, július elején szervezett tanfolyamon vehetnek részt, amely vizsgával zárul. A képzésen szóba kerülnek alapfokú mezőgazdasági, erdészeti, vad- és halgazdálkodási, valamint környezetvédelmi, pszichológiai kérdések is. Az érdeklődők a Földművelésügyi Igazgatóságon jelentkezhetnek. A vizsgán számot kell adniuk a közigazgatási rendszer alapfokú ismeretéről, a mezei őrszolgálattal, a vagyonvédelemmel, a lőfegyvertartással és -használattal kapcsolatos jogszabályokról, a munkavédelemről, az elsősegélynyújtásról megszerzett tudásukról.

A mezőőrök idei kötelező továbbképzését is az igazgatóság szervezi. A költséghatékonyságot szem előtt tartva, a szakigazgatási hivatal központi képzésén az egyik megyei munkatárs vesz részt, az ott elhangzottakat a hivatal által összeállított anyag alapján Egerben adja át a mezőőröknek.

Forrás: Heves Megyei Hírlap