győztes csapatA Vadászati Kulturális Egyesület az idei FeHoVa után vette át az Országos Magyar Vadászkamarától a hazai és nemzetközi szarvasbőgő versenyek szervezésével, illetőleg a csapatvezetéssel kapcsolatos teendőket.
A VKE debütálása májusban, Nádasdladányban, a Vadászati Kultúra Napján a magyar bajnokság megrendezésével már megtörtént, és 2011. június 18-án az első nemzetközi premierre szintén sor került.

Nem is akármilyen eredménnyel, hiszen az Oláh Csaba által vezetett küldöttség fantasztikus sikerrel zárta a pozsonyi nemzetközi kiállítás keretében zajló versenyt. A Homolya László, ifj. Homolya Károly, Kasper Máté összetételű magyar együttes csapatban az első helyen végzett, egyéniben pedig ifj. Homolya Károly nyert, míg a harmadik pozíciót Homolya László szerezte meg. A hazai pályán toronymagas esélyesnek tartott szlovák alakulat a csapatversenyben mindössze két ponttal maradt el legjobbjainktól. A zsűriben id. Homolya Károly képviselte Magyarországot, a csapatvezető pedig Wallendums Péter volt.

A komoly érdeklődésre számot tartó versenyre zsúfolásig megtelt a csarnok, s mi sem természetesebb a nézők többsége északi szomszédaink sikeréért szorított. A korábbi évek viharos utózöngéire ezúttal nem kerülhetett sor, a bírálók elfogulatlanul, igazságosan pontoztak és a közönség reakcióiból is lemérhető volt a magyar csapat elismerést kiváltó teljesítménye, hiszen a csapatbőgést követően – nemzeti hovatartozástól függetlenül – hangos ovációval, szűnni nem akaró tapssal jutalmazták „bikáinkat” a produkciót tömött sorokban figyelő látogatók, és a zsűri is egyöntetűen maximális pontszámmal honorálta a tökéletesen megkomponált előadást.

A díjkiosztást követően Suba Imre, a Szlovák Vadászszövetség ügyvezető igazgatója és Leboczky Tibor, a Szlovák Vadászkamara elnöke is gratulált az eredményhez, s egyaránt elismerően szólt a magyarok teljesítményéről, hozzátéve, hogy a magas színvonalú versenyt a pillanatnyi forma döntötte el, s hogy a szeptember 2-4. között Szlovéniában rendezendő Európa- és Világbajnokságon megpróbálnak „visszavágni”, de ha nem sikerül, az sem baj, hiszen ezek az események sokkal inkább a vadászbarátságról szólnak.

A szarvasbőgő küldöttséget a verseny után az OMVK standján vendégül látták. A jó kedvet és a hangulatot tovább fokozta, hogy a asztalra állított hat serleg láttán a látogatók és a kiállítók közül sokan megálltak, hogy kalapjukat megemelve elismerésüket fejezzék ki.

Forrás: Vadászati Kulturális Egyesület