palócnapIdén 25. alkalommal rendezték meg a palóc tájegység legnagyobb ünnepét: a Parádi Palócnapokat és az ehhez kapcsolódó 20. Heves megyei Vadásznapot.

Pénteken este a fiataloknak szerveztek rockkoncerteket a község parkolójában, szombaton pedig a megyei vadászkamarához tartozó társaságok és a palóc hagyományőrzők vették birtokukba a település legszebb helyeit: a parádfürdői parkot, illetve a Freskó kertet.

Az előbbiben délelőtt vadételfőző versenyt rendeztek Benke László olimpiai mesterszakács felügyelete mellett. A községbe érkező vendégeket Mudriczky József Parád polgármestere köszöntötte, majd dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-heyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet üdvözlő gondolatait olvasták fel a vadászoknak.

Délben nyílt meg az Étkek utcája, ahol kilenc palóc falu jellegzetes étkeit kínálták a gyönyörű viseletbe öltözött lányok, asszonyok. A parádi lakodalmas menet délután vonult fel a közönség előtt, majd a szabadtéri színpadon bemutatták a helyi gyűjtés alapján feldolgozott népi játékot. Este a palócgálára érkező hagyományőrzők szórakoztatják a vendégeket.

További képek itt!

Forrás: Heol