orvvadászEgy 41 éves kunágotai orvvadászt buktatott le a rendőrség. A házkutatás során kiderült, a férfinak valóságos fegyverarzenál állt rendelkezésére az illegális vadászathoz.
A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói július közepén információhoz jutottak azzal kapcsolatban, hogy egy dél-békési település egyik lakója orvvadászatot folytat — tudtuk meg Albert Istvántól, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Július 14-én a házkutatás során lefoglaltak egy 0.22-es kaliberű, céltávcsővel, hangtompítóval felszerelt puskát és a puskához tartozó több mint háromszáz lőszert. Ezenkívül előkerült egy flóbert pisztoly és egy 5,5 milliméter űrméretű légpuska is. A gyanú szerint a kunágotai férfi orvvadászatra használta a fegyvereket.

— A kutatás során nemcsak fegyvereket kerestek a nyomozók, hanem korábban lelőtt vadak tetemeit és vadhúst is. A házban lévő fagyasztószekrényből 25 kilogramm fagyasztott vadhús került elő. Az ingatlan udvarán találtak nyolc őzkoponyát, őzcsontokat, három nyúlkoponyát is — folytatta a megyei rendőrség sajtószóvivője. Az elejtett és eltulajdonított vadak értéke mintegy 300 ezer forint.A rendőrök a lakóház tulajdonosát, a 41 éves kunágotai férfit lopás bűntett, visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Vallomásában azt mondta, mivel engedélyekkel nem rendelkezett, úgy döntött, illegálisan vadászik. Miután birtokába kerültek a fegyverek, a vadakat az etetőhelyeik és vonulási útvonaluk környékén leste meg. Ott lőtt ki őzbakokat, őzsutákat, több nyulat és fácánt.

Forrás: Beol