vadászati kiállításPaloznak - A falunap keretében rendhagyó eseményre várták az érdeklődőket a faluház nagytermében, hiszen vadászati kiállítás még nem volt a településen.


Rendhagyó ez az esemény, hiszen ilyen még nem volt a település életében. Vadászati előadást ugyan már tartottunk Paloznakon, de ilyen kiállítást még nem - mondta Czeglédy Ákos polgármester, amikor köszöntötte a tárlat megnyitójának közönségét.

Paloznak Község Önkormányzata, a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány és az Újkúti Vadásztársaság összefogásával A helyi értékek a vadászatban címmel nyílt tematikus kiállítás a faluház nagytermében.

A kiállítók szándéka szerint meg kell mutatni a csodálatos Balaton-felvidék helyi vadászati értékeit, a trófeák bemutatásával a vadgazdálkodás eredményeit, az itt élő értékes vadállomány minőségét a nagyközönségnek és az iskoláknak.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a rendszerváltást követően újjáalakult kamara célkitűzése az első perctől az, hogy a korábban tabunak számító vadásztársadalmat nyissák meg a nagyközönség, a civil társadalom előtt. Tegyék nyilvánossá, mutassák meg tevékenységüket, azt, hogy milyen szakmaiságot képviselnek a minőségi vadgazdálkodás megteremtéséért. Ez a kiállítás is ezt az ügyet szolgálja. A kamarai elnök leszögezte, a kiállítás figyelemre méltó eseménye a településnek és a vadásztársadalomnak egyaránt.

A kiállításon látható trófeákat, dokumentumokat, vadászati relikviákat Farkas László, Máhl Ferenc, Pauer Lajos, Szegedi László, Szili Gyula, dr. Vörösmarthy Dániel bocsátották a szervezők rendelkezésre.

Forrás: Napló Online