vadászturisztikai központot avattakMárkó - Vadászturisztikai központot avatott a Hajag Vidéki Vadásztársaság. A 200 négyzetméteres épületet mintegy 24 millió forintos költséggel az egykori tűzoltószertár helyén emelték.

- A vadászoknak ki kell menni a világ elé, meg kell mutatniuk magukat, a tevékenységüket. Egy ilyen impozáns vadászturisztikai központ ebben is a segítségünkre lehet - mondta Szabó Ferenc a Vidékfejlesztési Minisztérium Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztályának vezető helyettese, amikor köszöntötte az avatóünnepség résztvevőit. Hangoztatta, a vadászok rengeteget tesznek a természetért, óvják az utódoknak azt, amit az őseinktől kaptunk. Ezt is meg kell mutatni a civil társadalomnak.

A Hajag Vidéki Vadásztársaság Márkón az egykori romos tűzoltószertár épületét újította fel, ahol egy minden igényt kielégítő vadászturisztikai központot alakítottak ki. A 200 négyzetméteres épületben lesz a székházuk, itt kapott helyet a hivatásos vadászok szolgálati helyisége, egy nagy oktatóterem. A házhoz gazdasági épületrész is csatlakozik. A beruházás majd 24 millió forintba került, amihez pályázati úton 14,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő szerint egy ilyen színvonalas vadászturisztikai központ jó lehetőség arra, hogy a vadászat turisztikai vonzereje növekedjen. Itt be tudják mutatni hasznos tevékenységüket, ami pozitív irányban változtathatja a vadászokról kialakult képet.

Hujberné Gyenes Erika, a Veszprém megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szakreferense szerint ezzel a fejlesztéssel nemcsak a vadásztársaság, hanem a település is gazdagodott. Hasonlóképpen fogalmazott Hartmann Antal polgármester, aki annak az örömének adott hangot, hogy az épület márkói stílusban készült, s a település gyöngyszeme lesz. Az épületet a vendégek Léman Imre vadásztársasági elnök kalauzolása mellett tekintették meg. Nagyot alkottak!

Forrás: Napló Online