lövészcsapat gyulaj zrtAz évtizedes múltra visszatekintő állami erdőgazdaságok között zajló lövész verseny idei versenyéve is a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lövészcsapatának csapatban elért első helyezésével zárult.
A 2006-os szezon óta megszakítás nélkül, immáron hatodik éve a Bölcskei Gábor, Csapó Károly, Kalauz Csaba, Király Attila, Tóth Péter alkotta ötös hódítja el, illetve marasztalja Tolna megyében a nyertesnek kijáró serleget. Az összesen 11 fordulóból álló versenysorozat alatt a csapat összesen hétszer ért el dobogós helyezést, ráadásul négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A csapatban elért szenzációs teljesítmény mellett a csapattagok egyéni lő teljesítménye is figyelemre méltó. Az nevezett összesen 53 lövész közül mindegyik kollégánk az első húsz közé „lőtte be” magát, míg külön kiemelendő, hogy az első tízbe két Gyulaj Zrt.- s lövész is bekerült. Király Attila, a Tamási Erdészet hivatásos vadásza összesítettben az előkelő 6. helyett szerezte meg egyéniben – aki a tókaji verseny alatt egyéniben is elhozta az aranyérmet - míg Tóth Péter, a Hőgyészi Erdészet kerületvezető erdész-vadásza a 7. helyen végzett.

Annak fényében, hogy az egyébként aktívan dolgozó erdész-vadász szakemberek tökéletesen látták el feladatkörükből adódó kötelességeiket - sőt kötelességtudatuk és a dám barcogás szezonja miatt az év utolsó, érsekcsanádi versenyén nem is tudtak részt venni - az elért eredmény még inkább tiszteletre méltó. A gyakorlatias versenyszámok a vadászias lövések minél jobb leadásáról és célba találásáról szóltak. A verseny helyszínének megfelelően a versenykiírások és a teljesítendő feladatok, lő távok is változtak. A támasztékról leadott golyós lövéstől a változatos, pályánként más és más gyakorlatot alkalmazó sörétes versenyszámok váltogatták egymást, a lehető legjobban szimulálva pályán a vadászias körülményeket és legjobban próbára téve a lövészek sokat próbált lő tudását. Az elmúlt öt szezon egyéniben és csapatban elért eredményéhez és az idei, hatodik évad kiemelkedő teljesítményéhez külön gratulálunk a lövészcsapat minden egyes tagjának, további sok sikert kívánva a következő, 2012-es szezonhoz is!
A csapat eredményeiről, részeredményeiről szóló táblázatot és a szezon alatti versenyeken készült sokszor vidám hangulatú gazdag fotóanyag megtekintéséhez kérjük, látogassák meg a www.gyulajzrt.hu/loveszcsapatunk oldalát!

Forrás: ForestPress