vadászatHatvan puska, tizenkettő hajtó és nyolc kutya vett részt a tiszaalpári vadásztársaság vadászatán szombaton. A nagy köd esélyt adott az állatoknak, hogy ne kerüljenek puskavégre, de ez nem sikerült mindegyiküknek.

Reggel fél nyolckor más sorakoztak a vadászok, hogy a szükséges hivatalos dolgokat elintézzék a vadászat előtt, ezúttal rendőri felügyelet mellett. Néhányuknak még a szondába is bele kellett fújni, de mindenkinél megfelelő színt mutatott a készülék, mert nem fogyasztottak alkoholt. Az eligazítás után elindult a menet. A nagy létszám miatt, több mint két kilométer széles területet tudtak egyszerre átfésülni. Jó szolgálatot tettek a kutyák, mert a bozótos részekben bizony nehéz lett volna megtalálni a lelőtt fácánt, vagy nyulat.

Mindössze két hajtásra volt szükség ahhoz, hogy a kompetenciához szükséges nyúlmennyiség meglegyen. A fácánból viszont még kevés volt, ezért egy bozótos részt kerítettek körbe, ahol több szárnyas is áldozatul esett. A vadászház udvarán tették le a terítéket, ahol Viglási Gábor vadászmester név szerint szólította a vadászokat. Valamennyien Papp József és Polyák Mihály vadőröktől vehették át az egy-egy nyulat és fácánt. A madarakból a hajtóknak is jutott. Egy újonc vendégvadász, Pintér Zoltán felavatására is sort kerítettek. A társaság legidősebb tagja, a 75 éves Szederkényi Zoltán volt az avató. A hagyományokhoz híven az ifjú vadász hátsójára suhintott egy pálcával. A vadászat vaddisznópörkölt ebéddel ért véget.

Fotók itt!

Forrás: Baon