kapos tvNagy fába vágta a fejszéjét a Kapos Televízió stábja. A somogyi erdészeti társaság, a SEFAG Zrt. munkatársaival két hónapig jártuk a megye erdeit.
Beleláttunk abba, hogy milyen nagy munka egy erdő felnevelése. Mennyi mindennek van kitéve egy fa, amíg eléri a 100 éves kort. Az erdészeknek meg kell küzdeniük az időjárással, a kártevőkkel. Jártunk fadöntésen, érintetlen tájakon. Ültünk vadlesen, 100 szarvassal körülvéve. Láttunk vadmacskát, vaddisznócsapatot és üzekedő bikákat. Kerestünk réti sas fészkeket és védett növényeket. Ültünk erdei kisvasúton és lovashintón, csónakáztunk a Dráván. A Balatontól a horvát határig szinte mindenhol megfordultunk. Így született meg az Erdőmesterek című, 9 részes filmsorozatunk.

Ebben egy átfogó képet szeretnénk nyújtani az erdészek, vadászok munkájáról és Somogy természeti értékeiről. A sorozat december 16-án indul. Minden pénteken este fél 8-tól jelentkezünk új résszel. Itt a Kapos.hu oldalon is megnézhetik majd az epizódokat. Tartsanak velünk, fedezzük fel együtt Somogyot!



Forrás: Kapos TV