együttműködésJó a kapcsolat a rendőrséggel, a vadászati hatósággal, a közútkezelővel, az állategészségüggyel.
A Tolna Megyei Vadászkamara - mint közfeladatokat és általános szakmai érdekképviseletet ellátó köztestület - számos szervezettel működik együtt, így többek között a rendőrséggel, a vadászati hatósággal, a megyei közútkezelővel és az állategészségügyi állomással. A rendőrkapitányságok igazgatásrendészeti osztályaival szinte napi kapcsolatban állnak a vadászok fegyvertartással kapcsolatos ügyeiben.
- Közös érnek a lőfegyverekre vonatkozó előírások maradéktalan betartatása, a jogszabályok megfelelő értelmezése, az érvényességi határidő figyelése -magyarázta dr. Király István, a Tolna Megyei Vadászkamara titkára. Mint mondta, felkérésre a vadászkamara munkatársai tájékoztatást tartanak a kapitányságokon például arról, hogy közúti ellenőrzés során miként lehet kiszűrni az orvvadászokat Mit célszerű megnézni az igazoltatás soron, illetve mi utalhat arra, hogy a gépkocsi csomagtartójában lévő vadat nem szabályosan ejtették el, illegálisan került az illető birtokába.
Szoros kapcsolatot tart fenn a szervezet a megyei közútkezelővel is. A vadászkamara képviselteti magát a megyei baleset-megelőzési bizottságban, képviselőjük meghívottként részt vesz azokon az üléseken, melyeken a téma a vadak és a gépjárművek ütközésének megelőzése. Ez volt a célja annak is, amikor a közútkezelő vadriasztó prizmákat szerelt fel a megye vadaktól leginkább veszélyeztetett közútjai mellett. A riasztók hatékonyságát a vadászkamara felügyeli, de anyagiakkal is hozzájárulnak a rendszer működéséhez, 250 ezer forint értékben vásároltak vadriasztó prizmákat a sérültek, eltűntek pótlására.
Dr. Király István kiemelte, a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával is jó kapcsolatot ápolnak. A vadászkamara általszervezett vadhúsvizsgáló tanfolyamok hallgatóinak vizsgáztatásában az igazgatóság dolgozói aktív szerepet vállalnak.
A megyei Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal vadászati osztályával több közös dolga van a kamarának. Együttműködnek többek között az éves vadgazdálkodási tervek kidolgozásában, az éves tervezéshez kapcsolódó vadállománybecslésében, de az állami vadászvizsgák lebonyolításában is. Az utóbbit a vadászkamara szervezi a vadászati hatóság együttműködésével.
A partneri együttműködést a jövőben is folytatni kívánják mindegyik szervezettel.

Forrás: Tolnai Népújság