lelőtte a parkőrtLezárták Washington államban a Mount Rainier Nemzeti Parkot, miután egy fegyveres agyonlőtte a 34 éves parkőrt, Margaret Andersont - írja a BBC.
A rendőrség jelenleg is próbálja felkutatni a gyanúsítottat, a 24 éves Benjamin Colton Barnes-t.
A férfit eredetileg egy másik, szilveszter hajnali lövöldözés miatt akarta kihallgatni a rendőrség. A Seattle-től délre, Skyway-ben tartott bulin többeknél is fegyver volt, az emberek vitatkozni kezdtek az egyik fegyveren, és ezután robbant ki a lövöldözés, amelynek során négyen megsérültek.
Barnes-t Anderson és egy másik parkőr megpróbálta feltartóztatni, miután nem állt meg egy ellenőrzési pontnál vasárnap délután. A férfi mindkettőjükre tüzelt, de egyedül Andersont találták el a lövések. A kétgyerekes áldozat férje is a parkban dolgozik, szintén parkőr.
A parkot azonnal bezárták, a 85 látogatót és 15 dolgozót a látogató központba terelték. Barnes iraki háborús veterán, aki jól ismeri a túlélési technikákat. A rendőrség a kocsiját már megtalálta, fegyverek voltak benne. A park zárva marad, amíg a rendőrök átfésülik Barnes után a park közel százezer hektáros területét.

Forrás: MTI