slotaZsolnán bemutatta választási programját a Szlovák Nemzeti Párt. Slota szerint az országnak foglalkoznia kell a cigánykérdéssel, és már a magyar vadászoktól is van félnivalója.
Slota szerint pártja hatalomra kerülés esetén bevezetné a 16 százalékos egyenadót, valamint "legalább száz euróval" megemelné a nyugdíjakat. Véleménye szerint Szlovákiának meg kell oldania a cigánykérdést, ami súlyos problémája a társadalomnak, valamint elfogadhatatlan Szlovákia eladósodása is. "Nem csak az SDKÚ, a KDH és a Híd, de a Smer is a megoldásokról beszél, de azok valójában az utat jelölik a pokolba" - jelentette ki Slota.

Az SNS elnöke rámutatott, a kormánynak növelnie kellene az ország önvédelmi képességeit. "A mi hadseregünk teljesen alkalmatlan, már csak ha átjönnének a magyar vadászok a puskáikkal, két nap alatt kikészítenének minket" - jelentette ki.

Slota szerint pártja akár kétszámjegyű eredményt is elérhet a választásokon, mivel ha a "félbolond bohóc" Matovič kijelentheti ugyanezt, saját, száznegyven éve létező pártjának is joga van hozzá. A politikus durván kirohant a Híd színeiben induló Andrej Hrnčiar polgármester ellen is, akit véleménye szerint arcon kéne köpni és ki kéne hajítani a tanácsház ablakából.

"Az utóbbi hetekben mindig kemény szavakkal illet, a saját szintjére szeretne lehúzni. Slota úr a tizenkilencedik századot képviseli, én a huszonegyediket" - kommentálta a kijelentéseket Hrnčiar.

Forrás: Bumm