ion tiriac vendégei újra vadásztak bályokonSzombaton és vasárnap reggel zajlott a Bihar megyei Bályokon az a hagyományossá vált vaddisznóvadászat, amelyet Ion Ţiriac üzletembert rendez minden évben tekintélyes külföldi vendégei számára.
Egy állatvédő szervezet a helyszínen arra buzdította résztvevőket, hogy vadászat helyett inkább teniszezzenek.

Ion Ţiriac egykori teniszcsillag és üzletember idei vendégei között idén is ott volt Wolfgang Porsche, a legendás német autógyár tulajdonosa, de jelen volt Georges Marsan, Monte Carlo polgármestere, Franz Rauch, a Rauch-gyümölcslé-birodalom tulajdonosa, Klaus Mangold, a Daimler-Chrysler egykori elnöke, Alfred Baumhauer, a Cartier divatcég ékszertervezője is. Romániai üzletemberek is részt vettek a vadászaton, köztük Gelu Tofan és Elan Schwarzenberg.

A vendégek egy része a nagyváradi repülőtérre érkezett pénteken, a többi vendég magángépe Debrecenben landolt.

A vadászat szombat hajnalban kezdődött, majd ebé után délután is folytatódott. A vasárnap délutáni elutazásuk előtt a vadászok hajnalban még részt vettek egy harmadik vadászaton is.

A Ion Ţiriac által bérelt 150 hektáros bályoki erdős birtokon több száz vaddisznót tartanak, kizárólag vadászati célból. Az állatokat külföldről telepítették Bályokra néhány évvel ezelőtt.

A lelőtt vaddisznók számát az idéntől nem teszik közzé.

Szombaton egyébként az állatvédők is megjelentek a bekerített birtok főbejáratánál. A Négy Mancs egyesület mintegy húsz tagja transzparensekkel felszerelkezve arra buzdította a vadászokat, hogy a vaddisznók lelövése helyett inkább teniszezzenek. Az állatvédők szerint a bekerített területen zajló hajtóvadászatot be kellene tiltani, mivel nem tatja tiszteletben a vadászat legelemibb morális szabályait sem. Az állatvédők szerint az elmúlt nyolc évben mintegy 1400 vaddisznót lőttek le Bályokon Ţiriac vendégei.

Forrás: Kronika.ro