rendőrségi helikopterÖt embert elfogtak a Bükkben, kettőt a rendőrségre is bevittek.
Borsod megyében mindennaposak a falopások, tavaly több mint 10 millió forintos kárt okoztak a tolvajok.
Helikopterrel, terepjárókkal és quadokkal keresték a fatolvajokat a Bükkben. Öt embert elfogtak, kettőt a rendőrségre is bevittek. Borsod megyében mindennaposak a falopások, tavaly több mint 10 millió forintos kárt okoztak a tolvajok.

A helikopter bevetésével a levegőből is figyelhetik a fatolvajok mozgását. Az akcióban tizenhárom rendőr és kilenc természetőr vett részt. A helikopter mellett nyolc terepjáróval és 2 quaddal eredtek a tolvajok nyomába. „Natura 2000-es területek esetében nemzetközi kötelezettségvállalása is van Magyarországnak, tehát mindenféleképpen célunk és feladatunk is, hogy ezeket visszaszorítsuk a rendelkezésünkre álló eszközökkel" – mondta Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park őrszolgálat vezetője.

Öt fatolvajt elfogtak, kettőt be is vittek a rendőrségre. „Van olyan hely, ahol lovas kocsis, kerékpáros vagy kézikocsis fatolvajt fogtak el a helyszínen illegális fakitermelés közben tetten érve" – mondta az m1 Híradónak Talicska Tibor, a rendőrség forgalomellenőrzési alosztály vezetője.

A fatolvajok több mint 10 millió forintos kárt okoztak tavaly Borsod megyében, még úgy is, hogy átlagosan minden harmadik nap fogtak el közülük valakit a rendőrök.

Forrás: M1 Híradó