somogyzsitvai szakmai napA hajnali kelés után a 20 fős autóbusz lassan megtelt, körbejárva a megyét.

A csapatot erősítették a pest megyei Dianák is, hiszen Dr. Sipos Éva és Jocika is csatlakoztak hozzánk. Az út hosszú volt, de gyorsan telt a jó társaság miatt.

Első megállónk a keszthelyi Vadászati Múzeum volt, aki már látta az is újra tudott gyönyörködni a szép, igényesen elrendezett trófeák -, diorámák között. Egy órás kitérő után a Szőcsénypuszta-i Széchenyi Zsigmond Szakközépiskolaban vártak bennünket. A somogyi vendégszerető emberek kitettek magukért, pogácsával vártak bennünket és teljes ellátással a két napra. Soós András vadgazda mérnök több mint 20 éve van az iskola szolgálatában Ő fogadott bennünket és tartott egy órás előadást az iskola múltjáról, jelenéről és az elképzésekről. Prezentáció keretében alapos tájékoztatást adott. Ott Györgyné, Mária néni is színesítette a beszélgetést, hiszen férje az iskola alapítója volt és mesélt a régi időkről.

A frissen megjelent vadászati szakácskönyvéről is beszámolt.

Az előadások után vaddisznó lesre ültek ki a lelkes vadászok. Este a vacsora kiadós volt és némi társalgás után, mindenki sietett feküdni. A hajnali szalonka monitoring miatt bizony korai volt az ébredés, de mindenki alig várta, hogy a természetben legyen. Terepjárókkal vittek bennünket a több, mint 5000 hektáros különleges rendeltetésű vadászterületre. A vadállományban igen gazdag részen láttunk szalonkát, szarvast, vaddisznót és gyönyörködtünk a tavaszi ébredésben. Visszaérkezéskor már reggelivel vártak, majd egy kiadós túrát szerveztek nekünk. A vadaspark, a csemetekert és tanerdő megtekintése után akadályokkal és vadnyomokkal teli patak partján, illetve hegyi ösvényeken róttuk a kilométereket. Jocika a fiatalabb korosztályt megcsúfolva nagyszerűen vette a terep és az elemek akadályát. Sikerült visszaérnünk a vendéglátóinkhoz ebédre, majd a nagyon finom ennivaló után indultunk haza.

A hosszú út nótázgatással telt és lassan mindenki hazakerült.

Eredményes, jó hangulatú és kitűnőre sikeredett Diana megmozdulás volt.

Hálás köszönet illeti Szőllősiné Juditot a szervezésért és Soós András mérnök urat, aki mindvégig mellettünk volt és kalauzolt bennünket, kérdéseinkre választ adott.

2012. március 17-18.

Tóth Aranka
VKE Vadászhölgy Klub
JNSZ megyei Szervezete