szemétgyűjtésKiskunfélegyháza külterületein a hét végén szervezték meg a lomtalanítási akciót.
Ezzel egy időben a Bugaci úti és a Nagyszőlő úti gazdakörök a Róna Vadásztársasággal és a Selymesért Egyesülettel közösen ismét megtisztították a szeméttől térségükben az útárkokat és erdőket.

Gyorsan teltek szeméttel szombaton és vasárnap a külterületeken kihelyezett konténerek. A térség lakói örömmel vették a lomtalanítási akciót, és éltek is a lehetőséggel. Többek között ennek is köszönhető, hogy a gazdakörök, a vadásztársaság, valamint a Selymesért Egyesület önkéntesei az utak mentén és az erdőkben kevesebb szeméttel találkoztak, mint a korábbi években. Munkájuk persze akadt bőven idén is – mondta el Ván Jenő a Nagyszőlő úti Gazdakör elnöke.
A szemétgyűjtési akció résztvevőinek az autópálya lehajtóinak környékén, valamint a város felé vezető szervizúton akadt a legtöbb munkájuk, ahol az állatszállító kamionok szoktak parkírozni. Vezetőiknek nincs lehetőségük kihelyezett szeméttárolókba helyezni a hulladékot, ezért gyakran választják azt a megoldást, hogy az árokba dobják a kiürült palackokat és az egyéb feleslegessé vált lomot.

Forrás: Trió TV