Simkó Gyula vadászíróNincs benne túlzás, nagyzolás, hősködés, de van benne szerénység, alázat és tisztelet az elejtett vad iránt.

Sose gondoltam volna, hogy egyszer más tollaival – bocsánat, agyaraival – fogok dicsekedni – mondta dr. Nyíri Iván, aki szombaton a Dobó utcai könyvesboltben mégis megtette ezt. Simkó Gyula vadászélményeiről írott könyvét ajánlotta az olvasók figyelmébe, mely „Szívemben Afrika” címen látott napvilágot.

Simkó Gyula, a hajdani Egri Dózsás kiváló hátúszó, a Magyar Szafari Klub nemrégen megválasztott elnöke Kittenberger és Széchenyi nyomán járja a fekete kontinenst, s a nagy elődök is elismerően bólintanának afrikai trófeáira és az elejtés körülményeire.

Az afrika-vadásztól kezdve a hazai laikusig, a tizenévestől egészen az élemedett korúakig, a sokat utazottól a Felsőtárkány határát át nem lépőkig bárkinek színes olvasmányélményt jelenthet a könyv – állítja Nyíri. Olyan mint a szerző. Szerethető, érthető. Az olvasó gond nélkül azonosulhat a könyv lapjairól visszaköszönő csetlő-botló, az afrikai szavannával éppen hogy közelebbi kapcsolatba kerülő, ismerkedő, európaival. Nincs benne túlzás, nagyzolás, hősködés, de van benne szerénység, alázat és tisztelet az elejtett vad iránt. A könyv lapjain nemcsak Afrika és lakóinak képe rajzolódik ki de ránk köszön egy szenvedélyes vadász is.

Forrás: Heol