vadászati kiállításDániában, Odensee-ben a kétévenként megrendezett Hunting & Outdoor 2012. országos vadászati kiállításon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviseltette magát.
A tamási székhelyű cég személyes képviseletének a célja az újabb vadászturisztikai piac felkutatása és feltérképezése, a Tolna megyei állami vadászterületek és pihenési lehetőségek, a természeti szépségek megismertetése és a dán potenciális partnerek bevonása volt.
A Gyulaj Zrt. kiemelt és lehetséges együttműködő partnere központi helyen lévő igényes, dekoratív, figyelemfelkeltő és esztétikus kiállító helyet biztosított a cég munkatársai számára. A zrt. kiállítási jelenlétének a tapasztalata rendkívül pozitív, messze meghaladta az előzetes elvárásokat, várakozásokat.

Dániában az 5 és fél millió lakosra 170 ezer hivatalosan regisztrált vadász jut, ami igen kimagasló adat. Dániában a kis és közepes méretű családi mezőgazdasági rendszer modelljét alkalmazzák, ott a nálunk ismert klasszikus, vadásztársasági forma ismeretlen. Ennek következményeként az ország nagyvad állománya igen gyér, gyenge minőségű, kiemelkedő vadászati eredmény, szép és maradandó élmény érdekében feltétlen külföldre kell utazniuk a dán vadászoknak.

Sokan érdeklődtek a magyarországi gím- és dámszarvas vadászati lehetőségek iránt, de szintúgy sokakat érdekeltek az őz vadászati lehetőségek is. Sikerült egy kevésbé bejáratott piacon hazánk vadászati lehetőségeit bevezető módon megismertetni az ottani közönséggel, aminek alapján bizakodva várható a kapcsolatok további fejlődése.

Forrás: ForestPress