varga evelin vadásztanulóAz ország legjobb vadásztanulójának választották Varga Evelint.
A csinos lány pillanatok alatt kizsigerel egy vaddisznót, fegyver- és lőszerismerete tökéletes, elméleti tudása professzionális.

Erdők szépe Roppant csinos lány Varga Evelin. A 19 éves vasvári diákot tárt karokkal várnák a modellstúdiók, ő azonban magas sarkú helyett inkább vadászcsizmát húzott.

Evelin már egészen kicsi kora óta pontosan tudja, hogy a vadászattal szeretne foglalkozni: – Édesapámmal négyévesen voltam kint vadászaton először, és azonnal beleszerettem ebbe az életmódba – meséli a Borsnak Evelin.– Ezek után rendszeresen kijártam velük területre, már kisgyerekként megtanultam az állatok fajtáit és a szakma alapjait. Ezért is gondoltam úgy, hogy vadásztanulónak állok abban az iskolában, ahol a bátyám is tanult. Édesapám féltett egy kicsit, és úgymond el akarta venni a kedvem a dologtól, ezért letesztelt: elejtett egy vaddisznót, amelyet zsigerelésre elém tett. Ha nem mertem vagy nem tudtam volna megcsinálni, lehet, el sem enged az iskolába – mosolyog a lány. Evelint azonban nem csak édesapja tesztelte le, többen is próbálták elbizonytalanítani, mondván, nincsen helye lánynak ebben a férfiszakmában: – Egyedül voltam lány az osztályomban. Semmi bajom nem volt ezzel, remekül kijöttem a fiúkkal. Amúgy is többre tartok egy erdőjárást, mint egy hosszú sminkelést – jelenti ki határozottan a lány.

És hogy ez mennyire így van, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a legjelentősebb hazai szakmai versenyen az ország összes ifjú vadászpalántáját lepipálta. Percek alatt végez egy állat zsigerelésével, és különösen büszke, hogy a fegyver- és lőszerismeretből 98 százalékos teljesítményt produkált. – A vadászvizsga és a vadászjegy kiváltása már megvan, heteken belül megkapom a fegyvertartási engedélyem is. A jó vadász megkönnyezi az elejtett vadat, de jól tudja, mi a dolga: a következő vadnemzedék számára biztosítani az életteret.

Forrás: BorsOnline