vadászMinden okuk van az ünneplésre a somogyi vadászoknak: az elmúlt év terítékadatai pozitív mérleget mutatnak, több ponton módosult a vadászati törvény.
Sokkal életszerűbbé vált a szabályozás, olyan változásokat foglaltak bele, amelyekre már régóta várt a magyar vadásztársadalom.

Már nem kötelező a lemezszekrény megvásárlása a vadászfegyvert tartó számára, de ez csak egy azon változások közül, amelyek miatt azt mondhatjuk a jelenleg hatályos jogszabályra, hogy életszerű - mondta Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének titkára.

Kemenszky Péter, titkár, OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete:
"Időszerű volt már egy liberalizáltabb, egy életszerűbb fegyvertörvény megalkotása és úgy néz ki, hogy erre most a politikai akarat is megvolt. Mi üdvözöljük ezt a fegyvertörvényt, mert ez nekünk sok könnyebbséget jelent."

A tároláson kívül, a vásárlás és a szállítás feltételei is egyszerűsödtek a májustól használt törvény által. Ennek következtében elkerülhetőek az olyan tragikus esetek, mint ami közel egy hónapja borzolta az egész ország kedélyét. Hiszen a hivatásos vadászoknak sem kell elrejtve, a tokban tárolniuk munkaeszközüket.

Kemenszky Péter, titkár, OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete:
"A mostani jogszabály ebben is engedékeny, hiszen a hivatásos vadász tok nélkül viheti a fegyverét bent a gépjárművében. Sőt, ha közúton megy át, akkor is otthagyhatja. Tehát a hivatásos vadász esetében eltekint a törvény ettől, pont emiatt a sajnálatos eset miatt."

Van tehát ok az ünneplésre, amire május 26-n a hagyományoktól eltérően a festői szépségű Középrigócon kerül sor. S, hogy mi is a cél a megyei vadásznap megszervezésével? Ide kattintva megtudhatja!

Forrás: Somogy TV