medveEgy tátrai természetiskolában váltott ki pánikot egy medve, mely két kisboccsal együtt keresett táplálékot az épület közelében, írja a bumm.sk.
Az incidens Felsőerdőfalván (Tatranská Lesná) történt. "Gyorsan beparancsoltam a gyerekeket az épületbe, amikor kifutottak megnézni a medvebocsokat, melyek már a járdán voltak. Egy pillanatban nagyjából tíz méterre lehettem az anyjuktól, az már jelezte, hogy támadásra készül" – mondta el egyik szemtanú. Pavol Majko, a Tátrai Nemzeti Park igazgatója szerint végül riasztólövésekkel kergették el a medvéket az épület környékéről.

A nemzeti park dolgozói állítják, az utóbbi időben egyre több medvével kapcsolatban kell intézkedniük.
Székelyföldön is egyre több gondot okoznak a vadállatok. A háromszéki Martonos mellett egy bocsait védő anyamedve sebesítette meg a nyáját legeltető pásztort, mert a bocsokat megtámadták a pásztorkutyák. Homoródszentmárton és Lövéte közelében egy lovat és egy szarvasmarhát pusztított el a medve, Tusnádfürdőn pedig betört egy udvarra, és féltucatnyi tyúkot ölt meg. A Kászonaltíztől öt kilométerre fekvő Esztenán május 2-án történt medvetámadás, akkor két pásztort is megsebzett a vad.

Forrás: Index