orvvadászt fogtakEgy kézikocsin húzta hazafelé az orvvadász a zsákmányolt gímbikát, amikor elfogták a rendőrök.
A ságvári férfit már régóta figyelték a rendőrök és a SEFAG Zrt. munkatársai, míg a napokban egy közös ellenőrzés során tetten is érték.

A szántódi erdészet vadászterületén Ságvár határában tartóztatták fel a sportvadászt, aki egy lelőtt gímbikát húzott éppen egy kézikocsival. A férfi beismerte, hogy kiskaliberű, 022-es kisgolyós fegyverével a SEFAG területén lévő bikát meglőtte. Az orvvadászat éjszaka, tilalmi időben, vadászatra nem engedélyezett kaliberű fegyverrel ejtette el a vadat.
A negyvenéves férfi ellen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított nyomozást nagy értékre elkövetett lopás kísérlet gyanúja miatt, melynek keretében az engedéllyel tartott fegyvereit is lefoglalta a rendőrség.

Varga Gyula a SEFAG Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője elmondta, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság több mint 12 éve működik együtt a SEFAG Zrt.-vel, rendszeresen tartanak közös ellenőrzéseket az orvvadászat, valamint a falopások megelőzése és megakadályozása érdekében.
– A hatékony együttműködéshez szükséges információkat a SEFAG Zrt. szakemberei napi szinten gyűjtik terepi jelenlétük során. Már korábban a látókörükbe került a most elfogott orvvadász – mondta az osztályvezető. – Az erdőgazdaság nagy hangsúlyt fektet a tulajdonvédelemre és az esetleges bűncselekmények megelőzésére, melyre jó példával szolgál a mostani közös akció eredménye is. Az orvvadászattal okozott kár mintegy egymillió forint.

Forrás: Sonline