vadászhatnak a krokodilokraMivel folyamatosan nő az édesvízi krokodilok száma Ausztráliában, hamarosan engedélyezhetik a hatalmas hüllők vadászatát.

Az Északi területen (Northern Territory) csütörtökön kezdődött közvélemény-kutatás a sokat vitatott, a hivatalos verzió szerint a turizmus élénkítését célzó és az őslakosoknak munkahelyeket teremtő javaslatról. A kétéves tesztidőszakban bizonyos összegű illeték megfizetése fejében ötven hüllőt lehetne kilőni.

Az állatvédő szervezetek bírálják a tervet. „Egyszerűen csak élvezetből való öldökléséről van szó, erre nem lehet engedélyt adni. A krokodilok vadászatának nincs semmi haszna a környezetvédelem szempontjából, és nem is megfelelő eszköz arra, hogy a »problémás« állatokat kontroll alatt tartsák” – fejtette ki Bidda Jones, az egyik szervezet vezetője.

Ausztráliában évente átlagosan két embert ölnek meg krokodilok, elsősorban az ország északi részén. A hetvenes évek óta védelem alatt álló hüllők száma az elmúlt években több mint 150 ezerre emelkedett.

Forrás: MTI